Societatea moderna în care traim presupune existenta unor cetateni activi si responsabili, dornici sa se perfecţioneze si sa se autodepaseasca. Fara o calificare nu exista posibilitatea de a gasi un loc de munca si a fi încadrat pe o anume ocupatie și deci de a-ti putea construi o cariera de succes. De aceea scopul nostru este calificarea si formarea continua a adulților pentru cresterea și dezvoltarea competivitații pe piața muncii. Programele de formare profesionala pe care le punem in prezent la dispoziţia dvs. se adreseaza atat personalului angajat al societatilor comerciale cat si persoanelor fizice dornice să urmeze un curs de calificare

     Centrul de Pregatire Profesionala Alexander’s a fost creat in anul 1999. De la început targetul C.P.P. Alexander’s a fost o aprofundata pregatire profesionala sub autorizarea A.N.C (Autoritatea Nationala pentru Calificari) , M.M.S.S.F (Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei) si M.E.C.T.S (Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului)

C.P.P. Alexander’s a initiat programe de formare pentru o forta de munca flexibila, care sa poata reactiona la concurenta in crestere si la schimbarile rapide ale tehnologiei. Tot mai desele provocari socio economice au provocat colectivul C.P.P. Alexander’s sa elaboreze noi metode de invatare si sa puna la dispozitia cursantilor de orice varsta programe de invatare atractive intr-un mediu de studiu inovativ care sa permita atat obtinerea unor competente cheie cat si a unor competente profesionale specifice. Pentru desfasurarea partii de practica a acestor programe am optat inca de la inceput pe colaborarea cu  unitati de profil unde cursantii sa poata dobandi mult mai repede  competentele profesionale specifice.

In prezent C.P.P. Alexander’s isi propune consolidarea pozitiei de top in randul firmelor care se ocupa cu furnizarea de servicii de formare profesionala prin abordarea urmatoarelor directii strategice :

  • Pachete de solutii pentru profesionalizarea fortei de munca apartinind companiilor si institutiilor mari, a IMM urilor, in funcţie de nevoile clientilor sai si in permanenta sincronizare cu dinamica pietei fortei de munca.
  • Dezvoltarea de practici inovatoare in formarea profesionala, urmarind cresterea calitatii procesului de educatie/ instruire, a gradului de transparenta a calificarilor, precum si maximizarea  impactului proceselor educative in societate

Printre partenerii care au ales sa colaboreze cu C.P.P. Alexander’s se numara atat  institutii publice AMOFM Bucuresti, AJOFM Ilfov, Comisia Nationala de Acreditarea a Spitalelor, AJOFM Tulcea, etc., cat si parteneri din mediul privat Rompetrol Downstreet SA, OMV Petrom SA, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale, OSCAR Downstream S.R.L, Lindab SRL, etc.  si  fundatii /ONG uri CNSLR Fratia, Sindicatul Sanitas, OAMMR, CRCR Cluj, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Ateliere fara frontiere, Fundatia APEL, Asociatia Romilor, ARAS – Asociatia Romana Anti SIDA, etc.

Cu o experienta de peste 18 ani  si cu o echipa experimentata de specialisti in educatie si formare profesionalaC.P.P. Alexander’s reprezinta un nume cunoscut si respectat in acest domeniu. Cei peste 30000 de cursanti care au urmat programele centrului nostru de pregatire profesionala au reusit  sa se intregreze pe piata muncii atat in tara cat si in afara granitelor.